İşlem Tablosu Programlama Deneme Sınavı Sorusu #1241401

  1. Diyalog kutusundan kod incelenmesi yapılmak istenen makro seçilip Düzenle butonuna basılarak seçilen makronun VBA makro dili ile yazılmış koduna erişmek mümkündür.
  2. Düzenle butonuna basıldığında açılan pencere VBA editörüdür.
  3. VBA editörü kullanılarak kod içerisinde hata ayıklama, düzenleme ve silme işlemleri yapılabilir.
  4. Makroları görüntüle diyalog kutusunda Düzenle tuşuna basılırsa VBA kodu yeniden düzenlenebilir.
  5. Makroları görüntüle diyalog kutusunda Adımla tuşuna basıldığında VBA editörü hata ayıklama moduna geçer ve program hata ayıklama modunda adım adım çalıştırılır.

Makroların incelenmesi ve hata ayıklanmasına ilişkin olarak seçeneklerde yer alan ifadelerden hangileri doğrudur?


I ve II

I, III ve IV

II, III ve IV

II, III, IV ve V

I, II, III, IV ve V


Yanıt Açıklaması:

Makro oluşturmanın birden fazla yolu olmasına rağmen tüm makrolar VBA dili ile kodlanırlar. Makrolar VBA diliyle yazılmış olan kodlarına bakarak incelenebilirler. Kaydedilen tüm makroların VBA kodlarını görüntüleyip bu kodlar arasında hata ayıklaması yapmak, gereksiz kod parçacıklarını silmek ve gerekiyorsa koda ilaveler yapmak mümkündür. Excel programında makroların VBA kodunu incelemek için Görünüm menüsünden Makrolar sekmesi ve ardından Makroları Görüntüle butonuna basılarak diyalog kutusu açılır. Bu diyalog kutusunda kayıtlı tüm makrolar görüntülenir.

Makroları görüntüle diyalog kutusunda sadece açık çalışma kitabının erişebildiği makrolar görüntülenir. Farklı bir çalışma kitabındaki makroların kodları incelenmek istenirse o çalışma kitabının da açılması gerekir.

Diyalog kutusundan kod incelenmesi yapılmak istenen makro seçilip Düzenle butonuna basılarak seçilen makronun VBA makro dili ile yazılmış koduna erişmek mümkündür. Düzenle butonuna basıldığında açılan pencere VBA editörüdür. Bu editör kullanılarak kod içerisinde hata ayıklama, düzenleme ve silme işlemleri yapılabilir. Excel programında Alt+F11 tuş kombinasyonu VBA editörünün kısayol tuş kombinasyonudur.

VBA editörü ile hem kod düzenlemesi hem de hata ayıklaması yapılabilir. Makroları görüntüle diyalog kutusunda Düzenle tuşuna basılırsa VBA kodunu yeniden düzenlenebilir, Adımla tuşuna basıldığında ise editör hata ayıklama moduna geçer ve program hata ayıklama modunda adım adım çalıştırılır. Adım adım çalışma seçildiğinde makroda kaydedilen işlem adımları sırasıyla ve kullanıcıya bağlı olarak çalıştırılır.

Bu bilgilerden de anlaşıldığı gibi, makroların incelenmesi ve hata ayıklanmasına ilişkin olarak seçeneklerde yer alan ifadelerin tümü doğrudur, dolayısıyla doğru cevap E’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum