İşlem Tablosu Programlama Deneme Sınavı Sorusu #1231215

Aşağıda bulunan kontrollerin hangisi Excel’de bulunan kullanıcı formlar kontrollerinden değildir?


Label

TextBox

ComboBox

ListBox

ScrollBars


Yanıt Açıklaması:

Label: Simgesi ile gösterilir. Sadece tasarım ekranında düzenlenebilen bir metni görüntüler. Diğer kontrol nesnelerinin işlevlerinin etiketlenmesinde kullanılır. VBA yazılımı çalıştırıldığında bu metin kullanıcı tarafından değiştirilemez.

TextBox: Simgesi ile gösterilir. VBA yazılımı çalıştırıldığında kullanıcı tarafından veri girişinde kullanılan bir tür metin kutusudur. Varsayılan ayarı değiştirilmediği sürece tek satırlık veri girişinde kullanılır. Örneğin, açık uçlu sorularda kullanılabilir.

ComboBox: Simgesi ile kullanılır. Veri girişi için kullanılan bir diğer metin kutusudur. Kullanıcılar için birden fazla seçim yapılabilecek liste menüsü ComboBox ile oluşturulur. Örneğin, kullanıcı hobilerinin alınmasında ComboBox nesnesi kullanılabilir.

ListBox: Simgesi ile kullanılır. Kullanıcıya sadece bir tane seçim yapabileceği açılan liste menüsü hazırlamakta kullanılır. ListBox ComboBox’tan farklı olarak sadece bir metnin seçimine izin verir. Örneğin, kullanıcının cinseyitinin alınmasında ListBox nesnesi kullanılabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum