İşlem Tablosu Programlama Deneme Sınavı Sorusu #1333319

Ardışık olarak gerçekleştirilen üç aşamalı işlemlerle ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

I - Dosyanın Açılması: Dosyanın oluşturulması işlemi tamamlandıktan sonra, üzerine veri yazma işlemi yapılabilecek biçimde dosyanın açılmasını sağlama işlemidir. ?

II - Dosyanın İşlenmesi: Bir dosya, içinden veri okumak, üzerine veri yazmak ya da bu işlemlerin her ikisini de aynı anda gerçekleştirmek amacıyla açılabilir. ?

III - Dosyanın Kapatılması: Dosyanın kapatılması, işletim sistemi tarafından bu dosya için ayrılan bellek parçasının serbest bırakılmasını ve son hali oluşturulan dosyanın sabit sürücü üzerinde kalıcı olarak depolanmasını sağlayacaktır.


Yalnız I

Yalnız III

I-III

II-III

I-II-III


Yanıt Açıklaması:

Ardışık olarak gerçekleştirilen üç aşamalı işlemlerle ilgili aşağıda verilen ifadelerin tamamı doğrudur:

  • I - Dosyanın Açılması: Dosyanın oluşturulması işlemi tamamlandıktan sonra, üzerine veri yazma işlemi yapılabilecek biçimde dosyanın açılmasını sağlama işlemidir. ?
  • II - Dosyanın İşlenmesi: Bir dosya, içinden veri okumak, üzerine veri yazmak ya da bu işlemlerin her ikisini de aynı anda gerçekleştirmek amacıyla açılabilir. ?
  • III - Dosyanın Kapatılması: Dosyanın kapatılması, işletim sistemi tarafından bu dosya için ayrılan bellek parçasının serbest bırakılmasını ve son hali oluşturulan dosyanın sabit sürücü üzerinde kalıcı olarak depolanmasını sağlayacaktır. ?
Yorumlar
  • 0 Yorum