İşlem Tablosu Programlama Deneme Sınavı Sorusu #1231273

Excel’de kullanıcı formu olaylarından Enter olayı tetiklenen olay aşağıdakilerden hangisidir?


Click

DblClick

Enter

KeyDown

KeyPress


Yanıt Açıklaması:

Click: Bilgisayarın temel çevre bileşenlerinden biri faredir. Kontrol nesnelerinin üzerine fare ile tıklandığında Click olayı başlar. Birçok kontrol nesnesinde varsayılan olay olarak Click gelir. CommandButton, Frame, Imange, Label, ScrollBar ve SpinButton ile kullanılabilir.

DblClick: Kullanıcı formunda tanımlanmış bir kontrol nesnesinin üzerinde çift tıklanınca VBA fonksiyonu tetiklemek isteniyorsa DblClick olayı kullanılır. Çift tıklama arasındaki zaman boşluğu kullanılan bilgisayarın sistem ayarlarındaki çift tıklama hızı ayarları (doubleclick speed setting) ile yapılır.

Enter, Exit: Enter olayı kontrol nesnesine girilmesi ile tetiklenir. Örneğin, bir form üzerindeki CheckBox kontrol nesnesi işaretlendiğinde Enter olayı tetiklenir. Form üzerindeki farklı bir nesneye geçildiğinde Exit olayı tetiklenir.

KeyDown, KeyUp: Kullanıcı kontrol nesnesi üzerinde bir tuşa bastığında KeyDown olayı tetiklenir. Tuşu bıraktığında ise KeyUp nesnesi tetiklenir. Genellikle bir birlerinin alternatifi olarak kullanılırlar. Özellikle Home, End gibi fonksiyon tuşları ile çalışacak şekilde düzenlenirler.

KeyPress: Kullanıcı belirli tuşlara bastığında tetiklenen olaylar KeyPress ile hazırlanır. Ctr tuşu ile beraber hazırlanan kısayol tuşları KeyPress olayına örnek olarak verilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum