İşlem Tablosu Programlama Deneme Sınavı Sorusu #1231197

Excel’de formlarda bulunan ComboBox veya ListBox kontrolleri için liste kaynağı sağlamakta kullanılan öğe hangisidir?


BoundColumn

ControlSource

ListRows

RowSource

Text


Yanıt Açıklaması:

BoundColumn, ColumnCount, ColumnHeads, ColumnWidths: Sadece ComboBox ve ListBox kontrollerinde BoundColumn, ColumnCount, ColumnHeads, ColumnWidths öğeleri yer alır. Liste şeklinde gelen seçeneklerde ColumnCount açılan kutuda görülecek kolon sayısını belirler. Örneğin, tatil rezervasyonu için kullanılan bir ListBox öğesinde ilk kolon şehir, ikinci kolon otel, üçüncü kolon giriş tarihi, dördüncü kolon çıkış tarihi olabilir. BoundColumn bağlı kolon sayısını, ColumnHeads kolon başlığını, ColumnWidths kolon genişliklerinin belirlemede kullanılır.

ControlSource: Kullanıcı formlarında daha önce kayıt edilmiş verilerin kullanılması durumunda kontrol kaynağının yeri ControlSource ile belirtilmelidir. Kaynak değiştiğinde kontrol içeriği de otomatik değişir. Örneğin, stok tutan kaydı tutan bir VBA uygulamasında stok bittiğinde açılan menüde biten ürünler otomatik olarak menüden silinebilir.

ListRows, ListStyle, ListWidth: Liste şeklinde gelen seçeneklerde, listedeki veri sayısı maksimum sayıyı aşıyorsa yanlarda kaydırma çubuğu çıkar. Bu durumda listedeki satır sayısı ListRows arttırılarak bu durumun önüne geçilebilir. ListStyle, görsel olarak ListBox ve ComboBox kontrollerinin düzenlenmesinde kullanılır. ListWidth ise ComboBox kontrolü için özel genişlik belirler.

RowSource: ComboBox veya ListBox kontrolleri için liste kaynağı sağlamakta kullanılır.

Text: Metin kutusu gibi kontrollerin içerisine varsayılan bir metin atamak için kullanılır. VBA yazılımı çalıştırıldığında metin yazılı olarak gelir. ListBox ve ComboBox gibi liste içeren kontrollerde Text içerisine yazılan metin listede olmaması durumunda VBA yazılımı hata uyarısı vermektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum