İşletim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1110441

  1. Von Neumann Mimarisi
  2. Sanal makine
  3. İşletim sistemi
  1. Bilgisayarı kullanmak, bilgisayara bağlı birimleri yönlendirebilmek, bilgisayardaki programları komut etmek gibi işlemleri gerçekleştirebilmek için kullanılan gelişmiş bir yazılım programıdır.
  2. Programları gerçek bir bilgisayar sistemindeki gibi çalıştıran mekanizmaların yazılım uyarlamasıdır.
  3. Bilgisayarın iç yapısına ve çalışma ilkesine ilişkin tasarlanan yapının adıdır ve saklı yazılım bilgisayarı ile eş anlamlıdır.

Yukarıda verilen tanımlar ve isimleri hangi seçenekte doğru olarak eşleştirilmiştir?


a. i

b. ii

c. iii

a. ii

b. iii

c. i

a. iii

b. i

c. ii

a. iii

b. ii

c. i

a. i

b. iii

c. ii


Yanıt Açıklaması:

Von Neumann Mimarisi,ünlü Amerikalı matematikçi ve bilgisayar bilimcisi Johnvon Neumann’ın (1903-1957) bilgisayarın iç yapısına ve çalışma ilkesine ilişkin tasarladığı mimariye verilen addır ve saklı yazılım bilgisayarı ile eşanlamlıdır.

Sanal makine, programları gerçek bir bilgisayar sistemindeki gibi çalıştıran mekanizmaların yazılım uyarlamasıdır ve işletim sistemi ile bilgisayar platformu arasında bir sanal ortam üzerinde yazılımların çalıştırabilmesine olanak sağlar.

İşletim sistemi, bilgisayarı kullanmak, daha kolay işlem yapabilmek, bilgisayara bağlı birimleri (belgegeçer, modem, yazıcı vb.) yönlendirebilmek, bilgisayardaki programları komut etmek gibi işlemleri gerçekleştirebilmek için kullanılan gelişmiş bir yazılım programıdır.

Buna göre doğru cevap D seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum