İşletme Bilgi Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #47381

Sistem yazılımları, bilgisayar sistemini ve onun enformasyon işleme faaliyetlerinidesteklemek ve yönetmek için geliştirilmiş programlardır. Buna göre sistem yönetim programları ile sistem geliştirme programları arasındaki temel fark aşağıdakilerden hangisidir?


Sistem yönetim programları özel amaçlı uygulama yazılımlarını içerirken, sistem geliştirme programları proje yönetim araçlarının yönetilmesinde kullanılırlar.
Sistem yönetim programları, bilgisayar sisteminin veri, ağ, yazılım ve donanım kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılabilmesine olanak verirken geliştirme programları uygulama yazılımlarının programlanmasını sağlayan ortamları sunarlar.
Sistem yönetim programları sistem yazılımlarından oluşurken, sistem geliştirme programları uygulama yazılımlarından oluşurlar.
Sistem yönetim programları, programlama düzenleyici ve araçlarını kullanırken sistem geliştirme programları belirli bir işletim sistemine bağlı olarak çalışırlar.
Sistem yönetim programları, veri tabanı yönetimi sağlarken sistem geliştirme programları işletmenin kaynak planlamasını gerçekleştirir.

Yanıt Açıklaması: Sistem yazılımlarının işlevleri dikkate alındığında sistem yönetim programları ve sistem geliştirme programları olarak iki kategori halinde incelenebilir. Sistem yönetim programları, bilgisayar sisteminin veri, ağ, yazılım ve donanım kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılabilmesine olanak verir. Geliştirme programları ise uygulama yazılımlarının oluşturulmasını diğer bir deyişle uygulama yazılımlarının programlanmasını sağlayan ortamları sunarlar.
Yorumlar
  • 0 Yorum