İşletme Bilgi Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #675015

Son okuduğunuz kitabın adı nedir?

Bize güçlü ve zayıf yönlerinizi söyler misiniz?

Hobileriniz nelerdir?

Kendinize kimi örnek alırsınız?

Gelecekle ilgili ne tür hedefleriniz var?

Yukarıdaki sorular işe alma sürecinin hangi aşamasında yer alan bilgilerdir?


İş gücü planlaması

Mülakat

Seçme

İş teklifi

İşe alma ve işe alıştırma


Yanıt Açıklaması:

İş gücü planlama: İKBS, insan sayısı, personel giderlerinin planlanması ve analizini gerçekleştirir. Kurum geliştirme stratejilerine, yetenek ihtiyaçlarına dayanan uzun vadeli insan kaynakları planlarını modelleme yeteneklerine sahiptir. Mülakat: Mülakat saatinin çizelgelenmesi, mülakatın yapılacağı yere karar verilmesi, mülakat mantığının düzenlenmesi, mülakatın gerçekleştirilip görüşmeci tarafından sonlandırılması ve son olarak mülakat geri bildiriminin kaydedilmesi gibi faaliyetleri içerir. Önerilen adaylar ya da kişisel başvurular, iş gören talebinde bulunan bölümce bir ön mülakata tabi tutulur. Mülakat sonuçları, yönetimin erişimine imkan verecek şekilde sisteme girilir.

Seçme: Mülakat sonuçlarına dayanarak adayların seçilmesidir. Aday inceleme sistemi, önceden tanımlanmış belirli ölçütlere dayalı niteliksel özetlere göre, başvurular arasında eleme yapar. Kişilerin özgeçmişleri ve seçim sürecinde gerekli olan tüm belgeleri aday enformasyonu olarak İKBS’nde depolanır. Aday işe kabul edildiğinde bu enformasyon, pozisyon durumu dışında aynen korunur. Dolayısıyla işe kabul edilenlerle ilgili enformasyonun sisteme tekrar girilmesi gerekmez.

İş teklifi: Son iş teklifinin adaylara yapıldığı aşamadır. İKBS, tüm belgeler hazır olacak bir biçimde, teklif oluşturma sürecini hızla gerçekleştirir. Tüm süreleri ve

şartları ifade eden önceden tanımlanmış bir şablonla iş teklifini yapabilir. İşe alma ve İşe alıştırma: En fazla verimlilikle yeni işe almaları ifade eden süreçtir.

Bu süreç, iş teklifiyle başlar, İK, sosyal yardımlar, bordro kayıtları, olanaklar, ekipman tahsisi, kimlik kartları ve kurum oryantasyonu gibi çeşitli faaliyetleri içerir. İKBS, yeni çalışanların işe alma sürecindeki bir sonraki adıma otomatik olarak yönlendirilmesi için iş akışlarını otomatikleştirebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum