İşletme İlkeleri Deneme Sınavı Sorusu #1376229

Aşağıda büyüklüklerine göre işletme türlerinde, yıllık istihdam edilen çalışan sayısı ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi birinin miktarı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?


Mikro Ölçekli İşletme - 10 kişiden - 3 milyon Türk lirasını aşmayan

Küçük Ölçekli İşletme - 10 kişiden az - 25 milyon Türk lirasını aşmayan

Büyük Ölçekli İşletme - 200 kişiden fazla - 125 milyon Türk lirasını aşan

Makro Ölçekli İşletme - 75 kişiden fazla - 3 milyon Türk lirasını aşmayan

Büyük Ölçekli İşletme - 100 kişiden fazla - 100 milyon Türk lirasını aşan


Yanıt Açıklaması:

Mikro Ölçekli İşletme: Yıllık istihdam edilen çalışan sayısı 10 kişiden az olan ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 3 milyon Türk lirasını aşmayan çok küçük ölçekli işletmelerdir. 
Küçük Ölçekli İşletme: Yıllık istihdam edilen çalışan sayısı 50 kişiden az olan ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 25 milyon Türk lirasını aşmayan işletmelerdir.
Büyük Ölçekli İşletme: Yıllık istihdam edilen çalışan sayısı 250 kişiden fazla olan ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosu 125 milyon Türk lirasını aşan işletmeler büyük işletme olarak sınıflandırılmaktadır.
Makro Ölçekli İşletme: Çalıştırdıkları kişi sayısı 2000 ve daha fazla olan, diğer işletmelere kıyasla çok büyük bir üretim gücüne, yüksek rekabet üstünlüğüne, çok geniş pazar paylarına, büyük tutarlarda sermaye miktarına ve yüksek teknolojilere sahip olan işletmelerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum