İşletme İlkeleri Deneme Sınavı Sorusu #1401054

İşletmenin geçmişteki büyüme performansı gelecekteki büyüme performansını öngörmekte kullanılamaz fikrinden temel alan büyüme yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir ?


Skotastik yaklaşım

Evrimsel yaklaşım

Tanımlayıcı yaklaşım

Kaynak temelli yaklaşım

Öğrenme yaklaşımı 


Yanıt Açıklaması:

Tanımlayıcı Yaklaşım: Bu yaklaşımda işletmenin büyüme nedenleri üzerinde durmak yerine küçük işletmenin büyümeye devam edebilmesi için kendini nasıl adapte etmesi gerektiği incelenmektedir. Tanımlayıcı yaklaşımla işletmenin büyümesi görece uzun ve pürüzsüz evreler olarak tanımlanmakta ve bu evreler ortaya çıkan krizlerle altüst olmaktadır. İşletmenin büyümeye devam edebilmesi için bu krizlerin aşılması gerekmektedir.

Evrimsel Yaklaşım: Bu yaklaşıma göre, işletmenin büyümesi içsel ve dışsal çeşitli güçlerin etkileşimine bağlıdır. Dolayısıyla, işletmenin büyümesi kendine has koşullara göre şekillenmektedir

Kaynak Temelli Yaklaşım: Küçük işletmelerin büyümesi, faaliyetlerini devam ettirmesi ve büyümeyi planlayıp yönetmesi beklenen yönetsel kaynaklarına bağlıdır.

Öğrenme Yaklaşımı: Bu yaklaşıma göre, işletmelerin büyüme yolculuğu işletmeye öğrenme dinamiklerinin ne ölçüde yansıdığıyla ilgilidir. Dolayısıyla, girişimcilerin nasıl ve ne zaman en etkin şekilde öğrendiklerinin anlaşılması gerekmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum