İşletme İlkeleri Deneme Sınavı Sorusu #1375826

Aşağıda verilen kamu işletmeleri kavramları ve tanımları hangi seçenekte doğru verilmiştir?


Müessese: İDT, KİK ve/veya bağlı ortaklıklarının sermayelerinin en az %15 en fazla %50’sine sahip oldukları anonim şirketlerdir.

Müessese: Sermayesinin tamamı bir İDT veya KİK’e ait olup, bunlara bağlı olarak faaliyet yürüten işletme ya da işletmeler topluluğudur.

Bağlı ortaklık: İDT, KİK ve/veya bağlı ortaklıklarının sermayelerinin en az %15 en fazla %50’sine sahip oldukları anonim şirketlerdir.

İştirak: Sermayesinin tamamı bir İDT veya KİK’e ait olup, bunlara bağlı olarak faaliyet yürüten işletme ya da işletmeler topluluğudur.

İştirak: Sermayesinin %50’sinden fazlası İDT veya KİK’e ait olan işletme ya da işletmeler topluluğundan oluşan anonim şirketlerdir.


Yanıt Açıklaması:

kavramlar ve tanımları aşağıdaki gibidir;
Müessese: Sermayesinin tamamı bir İDT veya KİK’e ait olup, bunlara bağlı olarak faaliyet yürüten işletme ya da işletmeler topluluğudur.
Bağlı ortaklık: Sermayesinin %50’sinden fazlası İDT veya KİK’e ait olan işletme ya da işletmeler topluluğundan oluşan anonim şirketlerdir.
İştirak: İDT, KİK ve/veya bağlı ortaklıklarının sermayelerinin en az %15 en fazla %50’sine sahip oldukları anonim şirketlerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum