İşletmelerde Eğitim ve Geliştirme Deneme Sınavı Sorusu #1194380

Aşağıdaki eğitim programı tanımlarından hangisi elde edilen sonuçlara odaklanmaktadır?


Eğitim programı, belirlenen amaçları gerçekleştirmek için izlenen ya da eğitime katılacak kişiler için öğrenme fırsatları sunan ayrıntılı çalışmadır.

Eğitim programı; oluşturulan amaçları gerçekleştirmek için geliştirilmiş, öğrenenlerin yeterliklerini geliştirecekleri tüm eğitsel yaşantıları kapsayan programdır.

Eğitim programı, eğitim hedeflerine ulaşmak için planlanan ve yönetilen tüm öğrenme yaşantılarıdır.

Eğitim programı, bireylerin öğrenme sürecinde yerine getirecekleri etkinliklerle değil, yaptıkları şeylerin sonunda öğrenecekleri yeterlikler ile ilgilidir.

Eğitim programı, gerçekleştirilmesi planlanan eğitimin amacını belirleyen, bilginin içeriğini ve bilginin sunumu sürecinde kullanılacak yöntemleri, bireylerin kazanmaları öngörülen bilişsel, duyuşsal ve devinsel yeterlikleri kapsayan plandır.


Yanıt Açıklaması:

Eğitim programı, işgörenlerin kazanmaları öngörülen yeterlikleri, bu yeterliklerin kazandırılması için belirlenen içerik yapısını, öğrenme ortamını, kullanılacak yöntem, teknik ve stratejileri, işgörenlerin eğitim sürecinde geçirecekleri yaşantıları ve değerlendirme sürecini içeren program olarak tanımlanabilir. Burada eğitim programının taşıdığı anlam konusunda yapılmış değişik tanımlardan söz edilebilir. Bu tanımlardan kimileri şöyledir:

  • Eğitim programı, belirlenen amaçları gerçekleştirmek için izlenen ya da eğitime katılacak kişiler için öğrenme fırsatları sunan ayrıntılı çalışmadır (Ornstein ve Hunkins, 2009).
  • Eğitim programı, eğitim hedeflerine ulaşmak için planlanan ve yönetilen tüm öğrenme yaşantılarıdır (Glatthorn, Boschee ve Whitehead, 2009).
  • Eğitim programını, elde edilen sonuçlar bağlamında ele alan Wiles ve Bondi (2007), eğitim programının, bireylerin öğrenme sürecinde yerine getirecekleri etkinliklerle ya da ne yapacaklarıyla değil, yaptıkları şeylerin sonunda öğrenecekleri yeterlikler ile ilgili olduğunu belirtmektedir.
  • Eğitim programı; oluşturulan amaçları gerçekleştirmek için geliştirilmiş, öğrenenlerin yeterliklerini geliştirecekleri tüm eğitsel yaşantıları kapsayan programdır (Parkay, Anctil ve Hass, 2006).
  • Eğitim programı, gerçekleştirilmesi planlanan eğitimin amacını belirleyen, bilginin içeriğini ve bilginin sunumu sürecinde kullanılacak yöntemleri, bireylerin kazanmaları öngörülen bilişsel, duyuşsal ve devinsel yeterlikleri kapsayan plandır (Dijkstra, 2004). Doğru yanıt D’dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum