İşletmelerde Sosyal Sorumluluk Ve Etik Deneme Sınavı Sorusu #11014

Bir güvenlik görevlisi, görevi icabı bir yandan suçun önlenmesine, diğer yandansuçlunun bulunması, yakalanması, etkisiz hale getirilmesi sorumluluklarınıyerine getirmeye çalışırken; birlikte çalıştığı insanların güvenlik sorumluluklarını, ve suçlu ya da suçluların yaşam sorumluluklarını gözetmekle de yükümlüdür.Yukardaki örnek Görev Sorumluluğu ve Bireysel Sorumluluk ilişkisini nasıl açıklar?


Görev sorumluluğu ve bireysel sorumluluk farklı düzlemlerde ortaya çıkan yükümlülükleri ifade eder.
Görev sorumluluğu bireysel sorumlulukları kapsamaz, yalnızca göreve odaklanır.
Görev sorumluluğu bireysel sorumlulukları ortadan kaldırmaz, hatta görev icabı sorumlulukları üstlenilen diğer bireysel sorumlulukları da kapsar.
Görev sorumluluğu ve bireysel sorumluluklar arasında güvenlik görevlisi örneği bağlamında bir ilişki yoktur.
Bireysel sorumluluk görev sorumluluklarını da kapsar.

Yanıt Açıklaması: Görev sorumluluğu, herhangi bir görevi yerine getiren kişinin bireysel sorumluluğunun yanında hem görev icabı rol sorumluluğunun hem de sorumluluk alanındaki diğer bireysel sorumlulukların üstlenilmesini gerektirir. Bu yönüyle görev sorumluluğu, bireysel sorumluluk ve bunun üzerine eklenen sorumluluklar toplamıdır. Diğer bir deyişle görev sorumluluğu bireysel sorumlulukları ortadan kaldırmaz, hatta görev icabı sorumlulukları üstlenilen diğer bireysel sorumlulukları da kapsar.
Yorumlar
  • 0 Yorum