İstihdam ve İşsizlik Deneme Sınavı Sorusu #1339132

Aşağıdakilerden hangisinde hanehalkı kavramı doğru açıklanmıştır?


Hanehalkı, aralarında akrabalık bağı bulunsun ya da bulunmasın; aynı konutta veya aynı konutun bir kısmında yaşayan ; gelir ve harcamalarını ayırmayan, bir veya birden fazla kişiden oluşan topluluk.
Hanehalkı, “günlük yaşam gereksinimleri, yasal bir düzenlemeye dayalı olarak kurulan özel ya da tüzel kurum ya da kuruluşlarda kısmen ya da tamamen karşılanan, bireysel karar ve davranışlarında yetkili otoritenin kurallarına kısman ya da tamamen bağıml
Bir ülkede fiilen çalışanlarla iş arayanların doldurabileceği çalışma saatleri toplamına hanehalkı denir
Hanehalkı, referans dönemi içerisinde işsiz veya istihdamda bulunmayan kurumsal olamayan çalışma çağındaki nüfus olarak tanımlanır.
Hanehalkı, bir ekonomide belli bir dönemde emek sermaye, toprak ve girişimcilikten oluşan üretim faktörlerinin mevcut teknolojik düzeye göre ne ölçüde kullanıldığı ile ilgili bir kavramdır.

Yanıt Açıklaması: Aralarında akrabalık bağı bulunsun ya da bulunmasın; aynı konutta veya aynı konutun bir kısmında yaşayan ; gelir ve harcamalarını ayırmayan, hanehalkı hizmet ve yönetimine katılan bir veya birden fazla kişiden oluşan topluluk “ hanehalkı” olarak tanımlanır.
Yorumlar
  • 0 Yorum