İstihdam ve İşsizlik Deneme Sınavı Sorusu #1339518

Gelişmiş Ekonomiler ve Avrupa Birliği Ülkeleri dikkate alındığında aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Gelişmiş ekonomilerde kapsamlı sosyal güvenlik sistemlerinin bulunmaması, işsizlik rakamlarının kolayca istatistiklere yansımasına neden olmaktadır.

Bölgede ekonomik kriz sonrası dönemde part-time çalışmaların arttığı görülmektedir.

Gelişmiş Ekonomiler ve Avrupa Birliği Ülkeleri göz önüne alındığında işsizlik oranları 2007-2010 döneminde yükselme eğiliminde eğiliminde olmuştur.

ABD işgücü piyasasına yönelik yapılan araştırmalarda en fazla işsizlik oranının her dönem siyah ve Afrika kökenli Amerikalılar arasında olduğu görülmektedir.

İşgücüne katılma oranları erkeklerde ortalama %69 kadınlarda %53 seviyesinde gerçekleşen Gelişmiş Ekonomiler ve Avrupa Birliği bölgesinde genç işsizlik oranı %18’lerde seyretmektedir.


Yanıt Açıklaması:

2007-2010 arasında meydana gelen küresel işsizliğin büyük bir kısmı Gelişmiş Ekonomiler ve Avrupa Birliği bölgesinde oluşmuştur. Krizin tetikleyicisi olan Amerika Birleşik Devletleri bu süreçten en fazla etkilenen ülkelerden biridir. Gelişmiş ekonomilerde kapsamlı sosyal güvenlik sistemlerinin bulunması, işsizlik rakamlarının kolayca istatistiklere yansımasına neden olmaktadır. Bölgede ekonomik kriz sonrası dönemde part-time çalışmaların arttığı görülmektedir. Gelişmiş Ekonomiler ve Avrupa Birliği Ülkeleri göz önüne alındığında işsizlik oranları 2007-2010 döneminde yükselme eğiliminde olmuştur. ABD işgücü piyasasına yönelik yapılan araştırmalarda en fazla işsizlik oranının her dönem siyah ve Afrika kökenli Amerikalılar arasında olduğu görülmektedir. İşgücüne katılma oranları erkeklerde ortalama %69 kadınlarda %53 seviyesinde gerçekleşen Gelişmiş Ekonomiler ve Avrupa Birliği bölgesinde genç işsizlik oranı %18’lerde seyretmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum