İstihdam ve İşsizlik Deneme Sınavı Sorusu #1339241

Kurumsal ve kurumsal olmayan nüfus kimlerden oluşmaktadır?


Kurumsal olmayan nüfus otel, hastane ve huzurevi gibi yerlerde ikamet edenlerden; kurumsal nüfus ise hanelerde yaşayan kişilerden oluşur.

Kurumsal nüfus otel, hastane ve huzurevi gibi yerlerde ikamet edenlerden; kurumsal olmayan nüfus ise hanelerde yaşayan kişilerden oluşur.

Kurumsal nüfus kamuya açık olmayan yerlerde yaşayanlardan, kurumsal olmayan nüfus ise hanelerde yaşayan kişilerden oluşur.

Kurumsal olmayan nüfus otel, hastane ve huzurevi gibi yerlerde ikamet edenlerden; kurumsal nüfus ise çocuklardan oluşmaktadır.

Kurumsal olmayan nüfus ebeveynleri çalışan ailelerden; kurumsal nüfus ise ebeveynleri çalışmayan ailelerden oluşmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

TÜİK’in tanımına göre; kurumsal nüfus, “günlük yaşam gereksinimleri, yasal bir düzenlemeye dayalı olarak kurulan özel ya da tüzel kurum ya da kuruluşlarda kısmen ya da tamamen karşılanan, bireysel karar ve davranışlarında yetkili otoritenin kurallarına kısmen ya da tamamen bağımlı olarak hareket eden ancak bireysel harcamalarına karar verebilen kişilerin yaşamlarını sürdürdükleri alanlarda yaşayan nüfustur”. Kurumsal olmayan nüfus ya da bir başka ifadeyle kurumsal olmayan sivil nüfus, huzurevi, otel, hastane vb. kurumsal yerlerde değil, hanelerde ikamet eden nüfustur.

Yorumlar
  • 0 Yorum