İthalat ve İhracat İşlemleri Deneme Sınavı Sorusu #955939

Aşağıdakilerden hangisi Yurt dışında iş yapan müteahhitlerin yapacakları ihracatla ilgili müracaatlarında vermeleri gereken belgelerden değildir?


Yurt dışında alınmış olan işe ait sözleşme

Yurt dışında işin alındığını gösteren DTM yurt dışı birimlerince veya bu birimlerin olmaması halinde konsoloslukça düzenlenen belge

Bayındırlık ve İskan Bakanlığından alınan “Yurt dışı Müteahhitlik Belgesi"

Transit ticaret formu

İnşaat malzemeleri ve işçilerin ihtiyacı olan tüketim mallarının kesin ihracına ilişkin başvuru formu


Yanıt Açıklaması:

Yurt dışında inşaat, tesisat ve montaj işi yapan müteahhitlerin, yapacakları işlerle ilgili makine, teçhizat ve ekipmanın “geçici ihracına”, inşaat malzemeleri ve işçilerin ihtiyacı olan tüketim maddelerinin “kesin ihracına” ilişkin işlemler bu kapsamda yer almaktadır. Bu ihracat şeklinde müracaatlar Dış Ticaret Müsteşarlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğüne aşağıda belirtilen belgeler ile yapılır. Yurt dışında alınmış olan işe ait sözleşme, Yurt dışında işin alındığını gösteren DTM yurt dışı birimlerince veya bu birimlerin olmaması halinde konsoloslukça düzenlenen belge, Bayındırlık ve İskan Bakanlığından alınan “Yurt dışı Müteahhitlik Belgesi”, İnşaat malzemeleri ve işçilerin ihtiyacı olan tüketim mallarının kesin ihracına ilişkin başvuru formundan 5 adet, makine, teçhizat ve ekipmanın geçici ihracına ilişkin başvuru formundan da 4 adet hazırlanarak DTM Anlaşmalar Genel Müdürlüğüne verilir. Doğru yanıt D şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum