İtibar Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #559885

"Ekşi sözlük" benzeri siteler dikkate alındığında, bu tür sitelerin itibar yönetimi açısından oluşturdukları en önemli sorun seçeneklerden hangisi olabilir?


İçeriklerinin editörleri tarafından doğrulanmış olması

Çok yaygın bir takipçi kitlesine sahip olması

Toplumun değerlerini hiçe sayması

Yazarların rast gele seçilmiş olması

İçeriklerin kaynağına ilişkin güven 


Yanıt Açıklaması:

Ekşi Sözlük editörlerinin oluşturduğu içerik, İnternet ortamında veya diğer kaynaklardan elde edilen bilgilerin bir anlamda doğrulanması için de kullanılıyor. Belki de buna madalyonun öteki yüzü demek gerekiyor. Bilgilerin doğruluğuyla ilgili hiçbir taahhüt yok ancak bilgi orada mevcut.
Ekşi Sözlük itibarın sosyal medya ortamlarında yönetilmesi ile ilgili bir örnektir. Bu örneği tüm sosyal medya ortamlarına taşıyabiliriz.
Ekşi Sözlük kurumsal bir örnek. İçinde şirketimizin itibarı ile ilgili övücü, takdir edici bilgiler veya tersi olabilir. Ekşi Sözlük bilgilerine ne kadar güveniyoruz? Sosyal medya ve itibar ilişkisini irdelediğimizde sorgulamamız gereken temel soru bunun altında. Çünkü bu soruyu kişisel olarak yönetilmekte olan sosyal medya hesaplarına da taşıyabiliriz. Yani ortada bir “güven” meselesi var. Bu mesele, sosyal medya-itibar ilişkisinin özünü oluşturuyor. 

Yorumlar
  • 0 Yorum