İtibar Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1398625

Bir şirketin itibar yönetiminde, "güven" kriteriyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


Bir şirketin toplumsal duyarlılıklar konusunda gösterdiği saygı, toplum tarafından "güven" ile ödüllendirilmektedir.  

Tüketici hakları, müşteri memnuniyeti, çalışanların konumu, etik davranışlar, katma değeri olan yatırımlar sadece iş dünyasının gündem maddeleri değildir, topluma da mal olmuş duyarlılıklardır.

“Değerler” olarak tanımlanan toplumsal duyarlılıklara gösterilecek “saygı” itibar yönetiminin ham maddesi veya girdisidir.

İtibarın girdisi olan toplumsal duyarlılıklar zaman içinde o günün koşullarında ortaya çıkacak başka önceliklerle yer değiştirmezler. 

Mülteciler, içilebilir su kaynakları, işsizliğin yarattığı dramatik tablolar, ekilebilir tarım arazilerinin giderek yok olması, nükleer santral vb. gibi konular da toplumsal duyarlılıklar kapsamında ele alınabilir.  


Yanıt Açıklaması:

Günümüzde herkesin duyarlı olduğu konular 30-40 yıl sonra o günün koşullarında ortaya çıkacak başka önceliklerle yer değiştirecektir.Bu duyarlılıklar zaman içinde önceliklerini kaybedebilir, yerine başka önceliktekiler gelir. Dolayısıyla "o günün koşullarında ortaya çıkacak başka önceliklerle yer değiştirmezler" demek doğru olmayacaktır. Bu nedenle sorunun cevabı "D" seçeneğidir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum