Kamera Tekniğine Giriş Deneme Sınavı Sorusu #636275

I. Kaset yuvası, istenilen ortamın (kaset, CD, DVD) EJECT düğmesi aracılığıyla bu bölüme yerleştirilerek kayda hazırlanması için kullanılır. 

II. Kayıt ünitesi kumanda düğmeleri, kamera üstü mikrofon ya da harici bağlanmış mikrofonların ses ayarlarının otomatik ya da manuel (kameraman tarafından elle) olarak yapıldığı bölümdür.

III. Ses kanalları ayarları, kaset bölümündeki ve kasetin ileri, geri, dondurma, başlatma ve durdurma gibi işlevlerinin kontrolünün bulunduğu yerdir.

IV. Ses kanalı girişleri, en az iki kanala giriş yapabilecek mikrofon girişleridir.

Çekilen görüntüyü doğrudan, elektromanyetik bir ortam üzerine kaydedebilen kamera kayıt ünitesinin bünyesinde bulunan gösterge ve kontrol düğmeleriyle ilgili yukarıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?


I-II

I-III

I-IV

II-IV

III-IV


Yanıt Açıklaması:

Kaset yuvası, istenilen ortamın (kaset, CD, DVD) EJECT düğmesi aracılığıyla bu bölüme yerleştirilerek kayda hazırlanması için kullanılır. 

Kayıt ünitesi kumanda düğmeleri, kaset bölümündeki ve kasetin ileri, geri, dondurma, başlatma ve durdurma gibi işlevlerinin kontrolünün bulunduğu yerdir.

Ses kanalları ayarları, kamera üstü mikrofon ya da harici bağlanmış mikrofonların ses ayarlarının otomatik ya da manuel (kameraman tarafından elle) olarak yapıldığı bölümdür.

Ses kanalı girişleri, en az iki kanala giriş yapabilecek mikrofon girişleridir.

Bu bilgilere göre doğru yanıt C şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum