Kamera Tekniğine Giriş Deneme Sınavı Sorusu #572518

I.Diyafram sistemi çalışırken oluşan dairesel açıklığa alan derinliği denir. II.Diyaframın oluşturduğu açıklıklar uluslararası, kabul edilmiş rakamlarla gösterilir.                                                                                                              III.  Diyafram değerleri belirlenirken rastgele sayılar kullanılmıştır.            IV. Sayısal olarak en küçük değer, ışığın en çok geçtiği durumu ifade eder.
Verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız I

Yalnız II

II ve III

II ve IV

I ve IV


Yanıt Açıklaması:

Her objektifin içinde aynen insan gözündeki iris sistemi gibi ne kadar ışık geçeceğini belirleyen bir düzenek bulunur. Böylece farklı ışık koşullarında ışığın geçiş oranı değiştirilebilir. Diyafram sistemi çalışırken oluşan dairesel açıklığa, diyafram açıklığı adı verilir. Diyaframın oluşturduğu dairesel açıklıklar, uluslar arası, kabul edilmiş belli rakamlarla gösterilir. Birbirinin katları olarak büyüyüp küçülen diyafram değerleri şunlardır:

1   1.4    2    2.8    4    5.6    8    11    16    22    32

Sayısal olarak en küçük değer, ışığın en çok geçtiği durumu ifade eder. Her bir değer kendinden bir öncekine göre iki kat daha fazla ışık geçirir. Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum