Kamu Personel Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1266167

Belli bir eylem veya davranışın kusurlu sayıldığının yazı ile bildirilmesi Hakim ve Savcılara verilebilecek disiplin cezalarından hangisidir?


Uyarma, görevde daha dikkatli olması gerektiğinin yazı ile bildirilmesidir.

Aylıktan kesme, izinsiz veya kabul edilir mazereti olmaksızın göreve (1 veya 2 gün) gelmeyenlerin aylıklarından her gün için bir günlüğünün kesilmesidir.

Kınama, belli bir eylem veya davranışın kusurlu sayıldığının yazı ile bildirilmesidir. 

Kademe ilerlemesini durdurma, ilgilinin bulunduğu kademede, ilerlemesinin bir yıl süre ile durdurulmasıdır.

Derece yükselmesini durdurma, ilgilinin bir üst dereceye yükselmesinin iki yıl süre ile durdurulmasıdır.


Yanıt Açıklaması:

Hâkim ve savcılara verilebilecek disiplin cezaları şunlardır: Uyarma, görevde daha dikkatli olması gerektiğinin yazı ile bildirilmesidir. Aylıktan kesme, izinsiz veya kabul edilir mazereti olmaksızın göreve (1 veya 2 gün) gelmeyenlerin aylıklarından her gün için bir günlüğünün kesilmesidir. Kınama, belli bir eylem veya davranışın kusurlu sayıldığının yazı ile bildirilmesidir. Kademe ilerlemesini durdurma, ilgilinin bulunduğu kademede, ilerlemesinin bir yıl süre ile durdurulmasıdır. Derece yükselmesini durdurma, ilgilinin bir üst dereceye yükselmesinin iki yıl süre ile durdurulmasıdır. Yer değiştirme, bulunulan bölgenin en az bir derece altındaki bir bölgeye o bölgedeki asgari hizmet süresi kadar kalmak üzere atanmak suretiyle görev yerinin değiştirilmesidir. Meslekten çıkarma, bir daha mesleğe alınmamak üzere göreve son verilmesidir. Doğru cevap C seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum