Kamu Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #950614

I- Karar vericinin bir konu ile ilgili tüm bilgileri elde etmesinin mümkün olmaması veya olası tüm seçeneklerin değerlendirilmesinin çok zor ve maliyetli olması nedeniyle sınırlı bilgileri kullanarak sınırlı seçenekler arasından en uygun olanını seçmesiyle oluşan rasyonellik “Sınırlı Rasyonellik”olarak tanımlanır.

 II- Yönetsel adam kavramına göre,yönetsel adam tercihlerini yaparken içinde bulunduğu durumu göz önün­de bulundurarak durumun basit bir resmini çizer ve bütün değişkenleri göz önünde bulundurur.

III- Yönetsel adam kavramına göre, yönetsel adam tercihlerini yaparken içinde bulunduğu durumu göz önün­de bulundurarak durumun basit bir resmini çizer ve bütün değişkenler yerine önemli ve en ilgili gördüğü birkaç değişkeni göz önünde bulundurur

 IV- Örgütlerde, yönetim tarafından belirlenmeyen, örgüt çalışanları arasındaki doğal ilişkiler sonucunda kendiliğinden ortaya çıkan yapı,”Doğal Örgüt “olarak adlandırılır.

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


I, II, III ve IV

I, II ve III

I, III ve IV

III ve IV

II ve IV


Yanıt Açıklaması:

Karar vericinin bir konu ile ilgili tüm bilgileri elde etmesinin mümkün olmaması veya olası tüm seçeneklerin değerlendirilmesinin çok zor ve maliyetli olması nedeniyle sınırlı bilgileri kullanarak sınırlı seçenekler arasından en uygun olanını seçmesiyle oluşan rasyonellik “Sınırlı Rasyonellik”olarak tanımlanır. Yönetsel adam kavramına göre, yönetsel adam tercihlerini yaparken içinde bulunduğu durumu göz önün­de bulundurarak durumun basit bir resmini çizer ve bütün değişkenler yerine önemli ve en ilgili gördüğü birkaç değişkeni göz önünde bulundurur. Örgütlerde, yönetim tarafından belirlenmeyen, örgüt çalışanları arasındaki doğal ilişkiler sonucunda kendiliğinden ortaya çıkan yapı,”Doğal Örgüt “olarak adlandırılır.

Yorumlar
  • 0 Yorum