Kamusal Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #1401065

Aşağıdakilerden hangisi yönetişim aktörlerinden özel sektörün görevleri arasındadır?


Hukukun üstünlüğünü koruyarak, sosyo-ekonomik şartları düzenleyerek, sosyal ve fiziki altyapıları geliştirerek ve sosyal güvenlik ağları sağlayarak, kalkınma için çerçeve oluşturmakta ve eşitliğin, barışın, adaletin temelini kurmak.

İstihdam ve gelir kaynağı oluşturarak, üretimi, ticareti ve insan kaynaklarını geliştirerek ve hizmet sağlama ve kurumsal standartlar aracılığıyla ekonomik kalkınmayı ve büyümeyi sağlamak.

Dayanışmayı artırmak ve kültürleri beslemek yoluyla özgürlük, eşitlik ve sorumluluk temellerini oluşturmaya çalışmak.

Bazen sorunların çözümünde taraf olarak, bazen de bizzat görev alarak ve sürekli olarak denetim işlevini yerine getirmek.

Kişisel düzeyde, sorumluluklarını yerine getirirken yönetişim sürecine katılarak kurumun gelişmesine ve toplumsal refahın artmasına katkıda bulunmak ve kaynakların çok daha etkin kullanılmasını sağlamak.


Yanıt Açıklaması:

Özel sektör; çeşitli sektörlerdeki özel işletmeleri kapsamaktadır. Bu kuruluşlar istihdam ve gelir kaynağı oluşturarak, üretimi, ticareti ve insan kaynaklarını geliştirerek ve hizmet sağlama ve kurumsal standartlar aracılığıyla ekonomik kalkınmayı ve büyümeyi sağlamaktadırlar. Doğru cevap B'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum