Kamusal Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #1289441

Gündem belirleme alanında medya - siyasal - kamu gündemi süreçlerinin dolaylı ya da doğrudan etkileşim içinde olduğu süreci ve etkileşimi kaç maddede toplayabiliriz?


9

7

5

4

3


Yanıt Açıklaması:

Gündem Belirleme alanında yapılan çalışmalar önce medya gündemi ile kamu gündemi arasında etkileşim üzerine odaklanmış ancak çalışmalar derinleştikçe daha karmaşık bir yapıya bürünerek, medya - siyasal - kamu gündemi süreçlerinin karşılıklı aynı zamanda dolaylı ya da doğrudan etkileşim içinde olduğu toplu bir sürece dönüşmüştür. Bu durumu 5 madde de toplayabiliriz:

1. Kitle iletişim araçları, konulara dikkat çekerek ve mevcut kitle iletişim otoritesi ile kamu gündemini doğrudan etkiler.

2. Siyasetçilerin seçenlerin taleplerinin, isteklerinin ne olduğuna yanıt araması kamu gündeminin siyasi gündemi etkilemesi sonucunu doğurur.

3. Medya gündeminin kamu gündemi üzerinden siyasi gündeme etkisi bulunmakla birlikte aynı zamanda politikacılar tarafından kamuoyuna rehber olacak şekilde kullanılmasından dolayı kamu gündeminden bağımsız olarak da doğrudan etkisi bulunur. 

4. Bazı konularda siyasal gündeminin medya gündemi üzerinden dolaysız ve kuvvetli etkisi söz konusudur. 

5. Medya gündemi bir çok kaynak ve gerçek dünya olayları tarafından medyanın ilgisini çeken, sürecin daha önceki ele alınış biçimlerine genelde dahil edilmeyen bir etmen olarak dolaylı etkilenir. 

Doğru cevap C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum