Kamusal Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #1268614

Kamusal halkla ilişkiler bağlamında geleneksel medyanın kullanım ve etkinlik araçlarından olan Gazete ve Dergi  ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 


Kentli insanın temel ihtiyaçlarından biri olan gazete, üzerinden kamuoyu oluşturulan ilk kitle iletişim aracıdır aynı zamanda. Hala daha bünyesinde taşıdığı bir takım avantajlardan dolayı gazete, hem kitle iletişim araçları arasındaki, hem de halkla ilişkiler alanındaki ayrıcalıklı yerini korumaktadır.

Gazete yayımlanmaya başlandığı ilk yıllardan günümüze iktidar sahiplerinin üzerinden kamuoyunu organize ettiği stratejik bir iletişim aracıdır. Gazetelere yansıyan olumsuz bir haber kurumların prestijlerini yitirmelerine neden olurken, istenilen haberlerin çıkması da aynı zamanda özel ya da kamusal tüm kurumlara itibar sağlamaktadır.

Gazetelerin halkla ilişkiler aracı olarak sahip olduğu nitelikler dergiler için de geçerlidir. Dergiler daha dar ve spesifik bir okur kitlesini hedeflemekte ve genellikle belli konulara odaklanarak (haber, gezi, edebiyat, spor, yemek, bürokrasi, sektörel, vs.) gazetelerden daha özenli ve geniş bir yayıncılık yapmaktadırlar.

Kamu kuruluşları için gazete ve dergilerde kurumun beklentileri yönünde yer alabilmek önemli bir halkla ilişkiler başarısıdır. Bu yüzden kamu kuruluşları yaptıkları faaliyetleri basına ulaştırmakta ve gazete ve dergide haber olmak başarılarını tescilleyen önemli bir veri olarak kabul edilmektedir.

Hepsi 


Yanıt Açıklaması:

Kamusal halkla ilişkiler bağlamında geleneksel medyanın kullanım ve etkinlik araçlarından olan Gazete ve Dergi  ile ilgili A, B, C, D şıklarının hepsi doğrudur.

Yorumlar
  • 0 Yorum