Kamusal Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #1268972

Medya ile ilişkilerde kullanılan araçlardan olan Basın Bülteniyle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 


Basın bültenleri günümüzde kurumlarla medya arasında köprü vazifesi gören ve kurumların halkla ilişkiler birimleri tarafından organize edilen bilgilendirici iletişim araçlarıdır. Burada amaç kurumda gerçekleşen bir faaliyeti, duyuruyu veya görüşü basına iletmek ve karşılığında bu iletiyi haberleştirmeye çalışmaktır.

Basın bültenlerinin bu işlevi doğrultusunda, basının, haber kaynağı olarak yaklaştığı kuruluşların çeşitli yönetsel etkinliklerini kolaylıkla izlemesi, haber değeri taşıyan olay ya da olaylar hakkında kısa yoldan bilgi alabilmesi ve onlara sayfalarında yer vermesi sağlanabilir.

Basın bültenlerini göndermedeki amaç öncelikle kurumun haberinin basında yer almasını sağlamak olduğu için bu metinlerin mümkün olduğunca muhabir ve editörleri yormayacak şekilde, habere uygun bir şekilde tasarlanması önemldir.

Basın bülteninin özellikle yazılı basın için önemli bir kaynak olduğu açıktır. Gazetecilik açısından, ikinci el kaynak olmakla birlikte, basın bülteni, basın için haber toplama ve yapma bakımından büyük bir kolaylık sağlamaktadır.  Dolayısıyla günümüzde basın derken genellikle yazılı basın kastedilmekte, son zamanlarda adeta gazetelerin izini takip eden internet medyası da sıklıkla basın bültenlerine haberlerinde yer vermekte, televizyon ve radyonun bu iletişim araçlarını çok sık kullanmadığı görülmektedir. 

Hepsi 


Yanıt Açıklaması:

Medya ile ilişkilerde kullanılan araçlardan olan Basın Bülteniyle ilgili A, B, C, D şıklarının hepsi doğrudur. 

Yorumlar
  • 0 Yorum