Karar Destek Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #994892

Dünya çapında 450.000 çalışanı ile mühendislik ve teknolojiye dayalı ürün ve hizmetleri üretip sunan bir şirket düşünün. Bu ekonomik değerin peşine düşen dev bir firma, çalışanlarının faydalı bilgileri yükleyebilecekleri bir bilgi dolabı (knowledge repository), konuyu tartışabilmeleri için bir sohbet odası (chat room) ve bir arama motoru kurarak aşağıdakilerden hangisini amaçlıyor olabilir?


Web-tabanlı bir yöntembilgisi yönetim sistemi

Depolama ve erişim teknolojileri

Bilginin paylaşımında kullanılacak formların tasarımı 

Yöntembilgisi dolabı

İletişim teknolojileri


Yanıt Açıklaması:

Bir şirket düşünün ki dünya çapında 450.000 çalışanı ile mühendislik ve teknolojiye dayalı ürün ve hizmetleri üretip sunuyor olsun. Her çalışanın işi konusunda edindiği deneyimini diğerleriyle paylaşabilmesi nasıl ve ne dereceye kadar mümkün olabilir? Eğer bu başarılırsa ne tür bir ekonomik katma değer yaratılabilir? Bu ekonomik değerin peşine düşen dev bir firma, çalışanlarının faydalı bilgileri yükleyebilecekleri bir bilgi dolabı (knowledge repository), konuyu tartışabilmeleri için bir sohbet odası (chat room) ve herhangi bir konuda yöntembilgisine erişebilmeleri için bir arama motoru kurarak yöntembilgisi
paylaşımını başarmak istiyor. Acil istekler sistemde görüntüleniyor. Çalışanların görüş ve deneyimlerini paylaşmaları için bazı basit teşvikler uygulanıyor. İşletmede kültürel bir dönüşüm yaşanıyor. Tüm bu çabalar sonunda ortaya web-tabanlı bir yöntembilgisi yönetim sistemi çıkıyor.

Yorumlar
  • 0 Yorum