Karşılaştırmalı Siyasal Sistemler Deneme Sınavı Sorusu #1173046

Fransa’nın konumu, genel coğrafi ve beşeri özellikleri ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?


Farklılıklar içeren zengin coğrafyası, Fransa’ya tarım alanında zengin bir ülke olma fırsatını sağlar. Fransa, aynı zamanda ileri sanayi ülkelerinden biridir.

Fransa’nın kurucuları arasında bulunduğu Avrupa Konseyi Parlementosu ve Konsey’in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi kuruluşları, bir Fransız kenti olan Strasbourg’u merkez edinmişlerdir.

Altmış milyon nüfusu olan Fransa, Avrupa Birliği içinde büyük ülkelerden biridir. Almanya ile birlikte, Birliğin iki önemli ayağından birini oluşturur.

Afrika ülkelerinden Fransa’ya ciddi ölçülerde göç hareketi vardır. Fransa’ya göçen işgücünün çok önemli bir oranı, Fransa’nın Afrika’daki eski sömürgelerinden gelenlerden  oluşur ve göçmenlerin çoğu Müslüman’dır.

Fransa, dünya siyasetinde önemli kararların tartışıldığı G8 ve G20’nin yanı sıra AGİT’in de en faal üyeleri arasındadır. IMF ve Dünya Bankasının merkezleri de Paris'tedir. 


Yanıt Açıklaması:

Fransa’nın kurucuları arasında bulunduğu Avrupa Konseyi Parlementosu ve Konsey’in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi
gibi kuruluşları, bir Fransız kenti olan Strasbourg’u merkez edinmişlerdir. Keza UNESCO’nun ve OECD’nin merkezi Paris’tedir. Fransa, dünya siyasetinde önemli kararların tartışıldığı G8 ve G20’nin yanı sıra AGİT’in de en faal üyeleri arasındadır. IMF ve Dünya Bankası'nın merkezleri ABD'de, Washington'da bulunmaktadır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum