Kent Sosyolojisi Deneme Sınavı Sorusu #928956

Dünya son otuz yıl içinde güç ilişkilerinde önemli bir değişime sahne oldu. Birikim stratejileri içinde devletin oynadığı rol sınırlanırken, piyasa mekanizması belirleyicilik kazandı.Bu değişimler sermaye ve çalışan sınıflar açısındana nasıl sonuçlar  doğurmuştur?


Bu değişimler çalışan sınıfların çeşitli kesimlerinin yararına sonuçlar doğururken, sermayedarlar önemli kayıplara uğradılar.

Bu değişimler sermayenin çeşitli kesimlerinin yararına sonuçlar doğururken, çalışan sınıflar önemli kayıplara uğradılar.

Bu değişimler  hem sermayenin çeşitli kesimlerinin yararına hem de çalışan sınıflar yararına sonuçlar doğurmuştur. 

Bu değişimler  hem sermayenin çeşitli kesimlerinin zararına hem de çalışan sınıflar zararına yol açan sonuçlar doğurmuştur. 

Bu değişimler sermayenin çeşitli kesimlerinin yararına sonuçlar doğururken, çalışan sınıfların konumunda bir değişiklik yaratmamıştır.


Yanıt Açıklaması:

Dünya son otuz yıl içinde güç ilişkilerinde önemli bir değişime sahne oldu. Birikim stratejileri içinde devletin oynadığı rol sınırlanırken, piyasa mekanizması belirleyicilik kazandı. Bu değişimler sermayenin çeşitli kesimlerinin yararına sonuçlar doğururken, çalışan sınıflar önemli kayıplara uğradılar. Kentler bu değişim sürecinde dışarıda kalmak bir yana, en çok etkilenen mekânsal birimler oldular.

Yorumlar
  • 0 Yorum