Kent Sosyolojisi Deneme Sınavı Sorusu #968610
I. 1973’ler sonrasında belediyelerin merkezi hükumete karşı görev alanını genişlettiği tek sosyal işlev toplu konut girişimleri olmuştur.
II. Batı’da ortaya çıkan kent yöneticiliği refah devletinin ve Keynesçi müdahaleci devlet anlayışının bir parçası olmuştur.
III. Türkiye’de yerel yönetimler, merkezi otoritenin karşısına sivil toplumun bir parçasıymışçasına, alternatif iktidar odağı olarak konulmuşlardır.
Yukarıdaki bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
Yalnız I |
Yalnız III |
I ve II |
I ve III |
I, II ve III |
1973’ler sonrasında yeni belediyecilik akımlarının gelişmesi sırasında, belediyelerin merkezi hükümete karşı görev alanını genişlettiği tek sosyal işlev toplu konut girişimleri olmuştur, denilebilir.
Batı’da ortaya çıkan kent yöneticiliği refah devletinin ve Keynesçi müdahaleci devlet anlayışının bir parçası oldu, bu anlamda yerel yönetimler merkezi yönetimle çelişkiye düşmekten çok tamamlayıcı rol üstlendiler.
Türkiye’de büyük ölçüde merkezi yönetimle yaşadıkları çelişkili durum nedeniyle yerel yönetimler, merkezi otoritenin karşısına sivil toplumun bir parçasıymışçasına, alternatif iktidar odağı olarak konuldular.
Görüldüğü üzere tüm maddelerde verilen bilgiler doğrudur. Bu nedenle doğru cevap E seçeneğidir.
Yorumlar
- 0 Yorum