Kişisel Satış Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #759902

Aşağıdakilerden hangisi, satış görüşmelerinde satış elemanının özelliklerinden kaynaklanan hatalardan birisi değildir?


Satış baskısı

Abartma

Üstünlük

Rakibi kötülemek

Gereksiz konuşmak


Yanıt Açıklaması:

Satış görüşmelerinde satış elemanının özelliklerinden kaynaklanan, iletişimi olumsuz etkilediği için kaçınılması gereken bazı hatalı davranışlar da söz konusudur. Çoğu kez üzerinde önemle durulmayan bu davranışlar, zaman zaman satış eyleminin olumsuz sonuçlanmasına neden olmaktadır.
Satış elemanının özelliklerinden kaynaklanan ve iletişim üzerinde olumsuz etkisi bulunan bu hataları beş ana başlık altında toplamak mümkündür.
1. Bencillik: Satış elemanının görüşmeler sırasındaki ben merkeziyetçi yaklaşımı, çoğu zaman karşı taraf tarafından olumlu karşılanmaz. Bu yüzden “ben” kelimesi satış elemanları tarafından çok fazla kullanılmamalıdır.
2. Rakibi Kötülemek: Satış elemanlarının müşteriler önünde rakipleri küçümseyerek, onlar hakkında kötü sözcükler kullanması, satış elemanına olan güveni azaltmaktadır.
3. Abartma: Satış görüşmelerinde satış elemanının abartılı konuşma yapması, satış elemanına olan güveni azaltarak, satışı olumsuz etkilemektedir.
4. Üstünlük: Satış elemanının görüşmeler sırasında “her şeyi iyi bilirim, iyi yaparım” tutumu müşterilere çoğu kez itici gelmektedir.
5. Gereksiz Konuşmak: “Çok konuşan çok satar” düşüncesinin doğru olmadığı son derece iyi bilinmektedir. Müşterileri dinleme nezaketi gösterilmelidir. Konuşmak kadar dinlemek de önemlidir.

Satış baskısı, satışta iletişimden kaynaklanan kayıpların nedenlerinden biridir.

Yorumlar
  • 0 Yorum