Kongre ve Etkinlik Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #952010

EXPO’ların ev sahibi ülkeye ve kente çok önemli katkıları olmaktadır. Bu katkılar arasında aşağıdakilerden hangisi sayılamaz?


Düzenlendiği ülkede çevre sorunları artar.

Düzenlendiği kent, turizm merkezi haline gelmektedir.

Düzenlendiği ülkenin uluslararası arenada çok ciddi boyutta tanıtımı gerçekleştirilmiş olur.

Fuar için inşa edilebilecek görkemli yapılar hem kente kazandırılmış olmakta, hem de uzun yıllar boyunca o kente düzenli turist çekilmesini sağlamış olur.

Ev sahibi ülkenin vatandaşları ziyaretçi diğer ülke kültürleriyle tanışarak yeni şeyler öğrenebilmekte ve vizyon sahibi olabilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

• EXPO ile ev sahibi ülkenin vatandaşları ziyaretçi diğer ülke kültürleriyle tanışarakyeni şeyler öğrenebilmekte ve vizyon sahibi olabilmektedir.Fuar için inşa edilebilecek görkemli yapılar hem kente kazandırılmış olmakta, hem de uzun yıllar boyunca o kente düzenli turist çekilmesini sağlamış olur. EXPO’nun düzenlendiği kent, turizm merkezi haline gelmektedir.
• EXPO’nun düzenlendiği ülkenin uluslararası arenada çok ciddi boyutta tanıtımı gerçekleştirilmiş olur. Hem potansiyel yatırımcılar hem de potansiyel turistlerin ülkeyi ziyareti ve tanıması ilerleyen dönemde ülke ekonomisine büyük katkılarda bulunabilmektedir.Düzenlendiği ülkenin uluslararası arenada çok ciddi boyutta tanıtımı gerçekleştirilmiş olur.

Yorumlar
  • 0 Yorum