Kongre ve Etkinlik Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1026883

Fuarlara katılma ihtiyacının ortaya çıkması ile başlayan fuar öncesi planlama süreci en ayrıntılı şekilde düşünülmesi ve planlanması gerekli olan bir dizi aşamayı içermektedir. Fuara ihtiyacın ortaya çıkışı ve amacın belirlenmesi beraberinde doğru fuar seçiminin yapılmasını getirmektedir. Fuar seçildikten sonra ise belirlenen fuara yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Bu çalışmalar arasında aşağıda seçeneklerde belirtilen hangi çalışmalar yer almaktadır ?

I-) Stand yeri ve türünün seçimi ve tasarlanması

II-) Fuarda görev alacak personele yönelik çalışmalar

III-) Tanıtım faaliyetlerinin planlanması,

IV-) Sektör ve rakipler ile ilgili bilgi toplama

V-) Ürün transferlerinin nasıl yapılacağının belirlenmesi

VI-) Bütçe hazırlanması 


I, II, III, IV ve V

II, III, IV, V ve VI

I, II, III, V ve VI

I, II, IV, V ve VI

I, III, IV, V ve VI


Yanıt Açıklaması:

Fuarlara katılma ihtiyacının ortaya çıkması ile başlayan fuar öncesi planlama süreci en ayrıntılı şekilde düşünülmesi ve planlanması gerekli olan bir dizi aşamayı içermektedir. Fuara ihtiyacın ortaya çıkışı ve amacın belirlenmesi beraberinde doğru fuar seçiminin yapılmasını getirmektedir. Fuar seçildikten sonra ise belirlenen fuara yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Bu çalışmalar arasında stand yeri ve türünün seçimi ve tasarlanması, fuarda
görev alacak personele yönelik çalışmalar, tanıtım faaliyetlerinin planlanması, ürün transferlerinin nasıl yapılacağının belirlenmesi ve bütçe hazırlanması yer almaktadır. Dolayısıyla cevap C şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum