Konumsal Veritabanı 1 Deneme Sınavı Sorusu #1079740

  1. Coğrafi Bilgi Sistemleri yazılımlarında öznitelik verilerine bağlı ya da konuma dayalı sorgulamalar Veritabanı Yönetim Sistemleri tarafından kullanılan SQL ile yapılan sorgulamalardan farklıdır.
  2. Sorgulama işlemi konumsal veritabanı tablolarında bulunan kayıtların, seçilmesi ve gösterilmesi ilkesine dayanır.
  3. CBS yazılımları, sorgulama öncesi tablodaki tüm kayıtlara erişerek harita arayüzünde gösterdiği için, sorgulama sonucu seçilmiş kayıtların gösterimi farklı bir renk ile belirtilir.

Coğrafi Bilgi Sistemleri yazılımlarında öznitelik verilerine bağlı ya da konuma dayalı sorgulamalar ile ilgili yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?


I-II

I-III

II-III

Yalnız I

Yalnız II


Yanıt Açıklaması:

Coğrafi Bilgi Sistemleri yazılımlarında öznitelik verilerine bağlı ya da konuma dayalı sorgulamalar Veritabanı Yönetim Sistemleri tarafından kullanılan SQL ile yapılan sorgulamalara benzer. Sorgulama işlemi konumsal veritabanı tablolarında bulunan kayıtların, seçilmesi ve gösterilmesi ilkesine dayanır. CBS yazılımları, sorgulama öncesi tablodaki tüm kayıtlara erişerek harita arayüzünde gösterdiği için, sorgulama sonucu seçilmiş kayıtların gösterimi farklı bir renk ile belirtilir. Sorgulamada temel ilke kayıt seçimi ve gösterimidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum