Konumsal Veritabanı 1 Deneme Sınavı Sorusu #1079761

  1. Hedef Katmanlardan Yeni Bir Seçim Yapmak - Hedef katman olarak belirlenen konumsal nesne tablolarından daha önce seçilmiş kayıtlar içinden, yapılan yeni sorgulama sonuçlarını seçme işlemini ifade eder.
  2. Seçilmiş Kayıtlara Eklemek - Hedef katman olarak belirlenen konumsal nesne tablolarından daha önce seçilmiş kayıtlara, yapılan yeni sorgulama sonuçlarını ekleme işlemini ifade eder.
  3. Seçilmiş Kayıtlardan Çıkartmak - Hedef katman olarak belirlenen konumsal nesne tablolarından daha önce seçilmiş kayıtlar içinden, yapılan yeni sorgulama sonuçlarını çıkartma işlemini ifade eder.
  4. Seçilmiş Kayıtlar İçinden Seçmek - Hedef katman olarak belirlenen konumsal nesne tablolarından daha önce herhangi bir seçim yapılmadan, doğrudan kaynak katman ile konuma dayalı sorgulama operatörü gereğince konumsal ilişkisi bulunan hedef katman kayıtlarının seçimini ifade eder.

Yukarıda verilmiş olan konuma dayalı seçme yöntemleri ile açıklamalardan hangileri doğru eşleştirilmiştir?


I-II

II-IV

II-III

I-IV

III-IV

 


Yanıt Açıklaması:
  • Hedef Katmanlardan Yeni Bir Seçim Yapmak - Hedef katman olarak belirlenen konumsal nesne tablolarından daha önce herhangi bir seçim yapılmadan, doğrudan kaynak katman ile konuma dayalı sorgulama operatörü gereğince konumsal ilişkisi bulunan hedef katman kayıtlarının seçimini ifade eder.
  • Seçilmiş Kayıtlara Eklemek - Hedef katman olarak belirlenen konumsal nesne tablolarından daha önce seçilmiş kayıtlara, yapılan yeni sorgulama sonuçlarını ekleme işlemini ifade eder.
  • Seçilmiş Kayıtlardan Çıkartmak - Hedef katman olarak belirlenen konumsal nesne tablolarından daha önce seçilmiş kayıtlar içinden, yapılan yeni sorgulama sonuçlarını çıkartma işlemini ifade eder.
  • Seçilmiş Kayıtlar İçinden Seçmek - Hedef katman olarak belirlenen konumsal nesne tablolarından daha önce seçilmiş kayıtlar içinden, yapılan yeni sorgulama sonuçlarını seçme işlemini ifade eder.
Yorumlar
  • 0 Yorum