Konut Yapı Kooperatifçiliği Deneme Sınavı Sorusu #1228757

Ortakların, en az onda birinin genel kurul toplantısından en az 20 gün önce yazılı olarak talep ettikleri konuların, toplantı gündemine konulması zorunludur Kooperatif genel kurul toplantılarında görüşülecek konular, sadece gündemde yer alan maddelerdir, gündemde yer almayan konular kural olarak görüşülemez. Buna gündeme bağlılık ilkesi denir Genel kurulda görüşmeler gündem sırasına göre yapılır ve bu sıraya uyulmasını divan başkanı sağlar Konut Yapı Kooperatiflerinin Organları ve Yönetim Yapısı kapsamında Genel Kurul Toplantılarnda gündemle ilgili yukarıdakilerden hangisi doğrudur?


I ve II

I ve III

II ve III

Yalnız II

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Genel kurul toplantısında görüşülecek olan konular, genel kurul toplantı çağrısında gündem başlığı altında belirtilir. Koop. K. m. 46’ya göre, azlığın da gündeme madde eklenmesini talep etme hakkı vardır. Buna göre ortakların, en az onda birinin genel kurul toplantısından en az 20 gün önce yazılı olarak talep ettikleri konuların, toplantı gündemine konulması zorunludur. Ancak gündeme madde eklenmesini isteyen azlık ortakların sayısı dörtten az olamaz.

Kooperatif genel kurul toplantılarında görüşülecek konular, sadece gündemde yer alan maddelerdir, gündemde yer almayan konular kural olarak görüşülemez. Buna gündeme bağlılık ilkesi denir.

Genel kurulda görüşmeler gündem sırasına göre yapılır ve bu sıraya uyulmasını divan başkanı sağlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum