Kriminoloji Deneme Sınavı Sorusu #727470

Aşağıdakilerden hangisi geç modern­liğe geçiş neticesinde zuhur eden önemli sosyal, ekonomik ve kültürel değişimler arasında yer almaz?


Üretim ve tüketim tarzlarında meydana ge­len değişimler. Bu değişimler arasında piya­saların küreselleşmesi ve yeni bir istihdam­da güvensizlik durumu yer almaktadır.

Ailelerinin ve meskenlerin yapısının değiş­mesi. Bu değişimler arasında kadın istihda­mının artması ve artan boşanma oranları yer almaktadır.

Her şeyden önce halkın korunması gerekir düşüncesi

Elektronik kitlesel medyanın sosyal etkileri.

Sosyal ekolojide meydana gelen değişimler. Bu değişimler arasında ulaşım ve iletişim teknolojilerine bağlı olarak mekan ve za­man algılarının değişmesi yer almaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Modernlikten geç modern­liğe geçiş neticesinde zuhur eden önemli sosyal, ekonomik ve kültürel değişimler arasında şunlar gösterilebilir:

  • Üretim ve tüketim tarzlarında meydana ge­len değişimler. Bu değişimler arasında piya­saların küreselleşmesi ve yeni bir istihdam­da güvensizlik durumu yer almaktadır.
  • Ailelerinin ve meskenlerin yapısının değiş­mesi. Bu değişimler arasında kadın istihda­mının artması ve artan boşanma oranları yer almaktadır.
  • Sosyal ekolojide meydana gelen değişimler. Bu değişimler arasında ulaşım ve iletişim teknolojilerine bağlı olarak mekan ve za­man algılarının değişmesi yer almaktadır.
  • Elektronik kitlesel medyanın sosyal etkileri.
  • Sosyal hayatın demokratikleşmesi. Burada kast edilen kadın ve erkek arasında veya sosyal gruplar arasındaki itaat, saygı ve güç dengesinin ortadan kalkması yer almakta­dır.
Yorumlar
  • 0 Yorum