Kültürel Miras Mevzuatı Deneme Sınavı Sorusu #1356160

Aşağıdaki hangi eşleştirme doğrudur?


Avusturya-1966 yasası ile yıpranmış tarihsel yapıları satın alma, restore etme, tekrar satma olanağı sağlayan ‘Bina Koruma Fonu’ kurulmuştur.

İngiltere-1960 ‘Eski Eserler Yasası’ ile tüm tarihsel eserlere sıkı koruma koşulları önerilmiştir.

İsviçre- 1966 yılında kabul edilen ‘Federal Yasa’ ile devlete doğal ve tarihi sitlerin korunmasına yardım etmek için yetki verilmiştir.

Danimarka-1902 yılında Fransız ve İtalyan yasal sistemlerinin iyi bir şekilde birleştirilmesiyle hazırlanan ‘Eski Eserlerin Korunması Hakkında Yasa’ yürürlüğe girmiştir.

Almanya-Çevre koruması 1928’de ‘Milli Varlık Sayılan Anıtlar ve Çevrelerinin Korunması Yasasının çıkarılmasıyla başlamıştır.


Yanıt Açıklaması:

Danimarka’da 1966 yasası ile yıpranmış tarihsel yapıları satın alma, restore etme, tekrar satma olanağı sağlayan ‘Bina Koruma Fonu’ kurulmuştur. İsveç’te 1960 ‘Eski Eserler Yasası’ ile tüm tarihsel eserlere sıkı koruma koşulları önerilmiştir. İsviçre’de ise 1966 yılında kabul edilen ‘Federal Yasa’ ile devlete doğal ve tarihi sitlerin korunmasına yardım etmek için yetki verilmiştir. Almanya’da 1902 yılında Fransız ve İtalyan yasal sistemlerinin birleştirilmesiyle ‘Eski Eserlerin Korunması Hakkında Yasa’ yürürlüğe girmiştir. Polonya’da tarihi anıt ve çevre koruması 1928’de ‘Milli Varlık Sayılan Anıtlar ve Çevrelerinin Korunması Yasası’nın çıkarılmasıyla başlamıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum