Kültürel Miras Mevzuatı Deneme Sınavı Sorusu #1281449

Aşağıdakilerden hangisi Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanlığının görevleri arasındadır?


Genel Müdürlüğe ve mazbut vakıflara ait kültür varlıklarının proje, onarım ve restorasyonları ile ilgili yıllık ve beş yıllık programların hazırlanmasını veya hazırlatılmasını sağlamak.

Genel Müdürlüğe, mazbut ve mülhak vakıflara ait akar ve hayrat taşınmazların tahsis, satış ve trampasına yönelik tasarruflarla, kamulaştırmalarda kamu yararını değerlendirmek.

Genel Müdürlüğe ve mazbut vakıflara ait taşınmazların onarım veya inşa karşılığı kiralamalarında, yirmi yıldan kırk dokuz yıla kadar olan kira süresini belirlemek.

Yeterli geliri bulunmayan mazbut vakıflara ait vakıf kültür varlığı niteliğindeki taşınmazların, benzer amaçlı mazbut vakıfların gelirleriyle korunması ve yaşatılmasını sağlamak.

Mazbut vakıflara ait taşınmazların satışından elde edilecek gelirler ile taviz bedellerinin gelir getirici yatırımlarda, ayrıca yurtiçinde ve yurtdışında bulunan ve geliri kalmayan vakıflara ait vakıf kültür varlıklarının bakım ve onarımlarında kullanılmasını sağlamak, üzere kararlar almaktır.


Yanıt Açıklaması:

A şıkkında verilen görev tanımı Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanlığının görevleri arasındadır. Diğer şıklarda verilen görev tanımları ise Vakıflar Meclisi'nin görevleri arasındadır. Buna göre doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum