Kültürlerarası İletişim Deneme Sınavı Sorusu #83098

Her disiplin, kültürü ve kültürlerarasılık kavramını nasıl ele aldığına bağlı olarak, kültürlerarası iletişlim yeterliğine farklı açılardan yaklaşmaktadır. Bu yaklaşımlar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?


1- Uluslararası birey yaklaşımı2- Subjektif kültür yaklaşımı3- Çokkültürlü insan yaklaşımı4- Sosyal davnanışçılık yaklaşımı,5- Tipoloji yaklaşımı6- Kültürlerarası iletişimci yaklaşımı.
1- Uluslararası birey yaklaşımı2- Öznel kültür yaklaşımı3- Tekkültürlü insan yaklaşımı4- Sosyal kültür yaklaşımı,5- Tipoloji yaklaşımı6- Kültürlerarası iletişimci yaklaşımı.
1- Bireylerarası birey yaklaşımı2- Tüzel kültür yaklaşımı3- Çokkültürlü insan yaklaşımı4- Sosyal davnanışçılık yaklaşımı,5- Tipoloji yaklaşımı6- Kültürlerarası iletişimci yaklaşımı.
1- Uluslararası birey yaklaşımı2- Öznel kültür yaklaşımı3- Çokkültürlü insan yaklaşımı4- Siyasal davnanışçılık yaklaşımı,5- Tipogloji yaklaşımı6- Kültürlerarası iletişimci yaklaşımı.
1- Uluslararası birey yaklaşımı2- Öznel kültür yaklaşımı3- Çokkültürlü insan yaklaşımı4- Sosyal davnanışçılık yaklaşımı,5- Tipoloji yaklaşımı6- Kültürlerarası iletişimci yaklaşımı.

Yanıt Açıklaması: Her disiplin, kültürü ve kültürlerarasılık kavramını nasıl ele aldığına bağlı olarak, kültürlerarası iletişim yeterliğine farklı açılardan yaklaşmaktadır. Bu yaklaşımları genel olarak altı başlık altında toplamak mümkündür: 1. uluslararası birey yaklaşmı, 2. öznel kültür yaklafl›m›, 3. çokkültürlü insan yaklafl›m›, 4. sosyal davran›flç›l›k yaklafl›m›, 5. tipoloji yaklafl›m›, 6. kültürleraras› iletiflimci yaklafl›mlar› (Chen ve Starosta, 1996: 360).
Yorumlar
  • 0 Yorum