Kurum Kültürü Deneme Sınavı Sorusu #1307188

Güvenlik, performans, uygunluk, dayanıklılık, servis kolaylığı, estetik ve fiyat uygunluğunu göz önünde bulundurarak ürün ya da hizmet sunan bir kurum, özellikle ne tür bir davranış göstermektedir?


Toplumsan davranış

Siyasi davranış

Kurum içi hedef kitleye karşı sergilenen bilgilendirme davranışı

Kurum dışı hedef kitleye karşı sergilenen bilgilendirme davranışı

Kalite davranışı


Yanıt Açıklaması:

Toplumsal davranış; br kurumun ahlak davranışı, sosyal sorumluluk davranışı ve ekolojik çevreye karşı gerçekleştirdiği ekolojik davranışların tümüdür. Kurumun siyasi davranışı, siyasi olaylara ve baskı gruplarına karşı sergilenen davranış biçimini fade etmektedir. Bilgilendirme davranışını hedef kitle açısından incelediğimizde iki gruba ayırmak mümkündür:

  1. Kurum içi hedef kitleye karşı sergilenen bilgilendirme davranışı: Kurum içi iletişim birimleri ya da halkla ilişkiler departmanının faaliyetleri.
  2. Kurum dışı hedef kitleye karşı sergilenen bilgilendirme davranışı: Kurumun halkla ilişkiler departmanının kurum dışı iletişim çabaları. 

Kalite davranışında ise, günümüzde toplam kalite yönetimine özen gösteren kurumlar, kalitenin yedi unsurunu (güvenlik, performans, uygunluk, dayanıklılık, servis kolaylığı, estetik ve uygun fiyat) göz önünde bulundurarak ürün ya da hizmet sunmaktadırlar. Doğru cevap E'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum