Kurum Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #965376

  1. Çocuklara sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler düzenlemek,
  2. Çocukların tüm gelişim düzeylerini formal ve informal yöntemleri kullanarak belirlemek,
  3. Nüfusa kayıtlı olmayan çocukları nüfusa kaydetmek,
  4. Okula başlatılmamış kız çocuklarının okul kayıtlarını gerçekleştirmek,
  5. Ailelere çocuk gelişimi konusunda rehberlik etmek ve gerekli durumlarda ilgili kurum ve kuruluşlarla bağlantıya geçmesinde yardımcı olmak.

Yukarıdakilerden hangileri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Çocuk Gelişim Merkezlerindeki çocuk gelişimi mezunlarının görevleri arasında yer almaktadır?


I, II ve III

II, III ve IV

III, IV ve V

I, III ve IV

I, II ve V


Yanıt Açıklaması:

Belirlenen hedefler doğrultusunda Çocuk Gelişim Merkezlerinde eğitici olarak çocuk gelişimi lisans ve önlisans mezunları, sınıf öğretmenleri, branş öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenliği mezunları görev alabilmektedir. Çocuk gelişimi mezunlarının bu merkezlerdeki görevleri şöyle sıralanabilir:
a. 5-6 yaş grubundaki çocukların gelişimlerinin ve becerilerinin desteklenmesi amacıyla okul öncesi eğitim programını uygulamak,
b. 7-14 yaş grubuna yönelik belirlenen çeşitli eğitim faaliyetlerinde bulunmak,
c. Çocuklara sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler düzenlemek,
d. Ailelere çocuk gelişimi konusunda rehberlik etmek ve gerekli durumlarda ilgili kurum ve kuruluşlarla bağlantıya geçmesinde yardımcı olmak,
e. Çocukların tüm gelişim düzeylerini formal ve informal yöntemleri kullanarak belirlemek (GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 2015).

Yorumlar
  • 0 Yorum