Kurum Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #990544

Aşağıdakilerden hangisi, Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı biriminde görev yapan çocuk gelişimcinin görev ve sorumlulukları arasında gösterilemez?


Şehit ve gazi çocuklarından gelen talepleri incelemek mesleki ve mevzuat açısından değerlendirerek rehberlik yapmak.

Çalışma alanına ilişkin altı aylık, yıllık raporları hazırlamak ve amirine sunmak.

Daire Başkanlığının elektronik posta adresinden kendi adresine yönlendirilen elektronik postalarının günlük kontrolünü yapmak.

Genel denetim, iç denetim ve kalite yönetimi sistemi rapor sonuçlarına uygun olarak düzeltici ve önleyici faaliyetleri yerine getirmek.

Konukevine kabulü yapılan kadınlar ve beraberindeki çocuklarla görüşme yaparak, konukevinin amacı ve işleyişi konusunda bilgilendirmek.


Yanıt Açıklaması:

Şehit ve gazi çocuklarından gelen talepleri incelemek mesleki ve mevzuat açısından değerlendirerek rehberlik yapmak; çalışma alanına ilişkin altı aylık, yıllık raporları hazırlamak ve amirine sunmak; daire başkanlığının elektronik posta adresinden kendi adresine yönlendirilen elektronik postalarının günlük kontrolünü yapmak; genel denetim, iç denetim ve kalite yönetimi sistemi rapor sonuçlarına uygun olarak düzeltici ve önleyici faaliyetleri yerine getirmek Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı biriminde görev yapan çocuk gelişimcinin görev ve sorumlulukları arasındadır. Ancak, Konukevine kabulü yapılan kadınlar ve beraberindeki çocuklarla görüşme yaparak, konukevinin amacı ve işleyişi konusunda bilgilendirmek kadın konukevlerinde görev yapan sosyal çalışma görevlilerinin sorumluluklarındandır. Doğru yanıt E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum