Lobicilik Ve Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #396451

Hangisi Warnaby ve Moss’un ortak yönleri verilen halkla ilişkiler tanımlarından biri değildir?


Halka ilişkiler, iletişim sürecinin çift taraflı olduğunun vurgulandığı bir iletişim entegrasyonudur.

Halkla ilişkiler, kuruluşlar ve kamu arasında çift taraflı anlayış ve iyi duyguların kurulması ve sürdürülmesiyle ilişkilidir.

Halkla ilişkiler, bir kuruluş ve onun hedef kitlesi için gizil sonuçları doğurabilecek, çevredeki trend ve beklentileri analiz ederek yorumlayan bir bilgi elde etme yöntemidir.

Halkla ilişkiler, kuruluşların hedeflerini ortaya koymalarında ve başarmalarında, bu nedenle ticari zorunluluklar ve sosyal sorumluluk davranışı arasında bir denge yakalamalarında yardımcı olmakla ilişkilidir.

Halkla ilişkiler, bir organizasyonun başarı veya başarısızlığının kendilerinden kaynaklandığı çeşitli örgütlerle, bu organizasyonla karşılıklı fayda sağlamaya dayalı ilişkileri örgütleyen bir entegrasyondur.


Yanıt Açıklaması:

Halkla ilişkiler, bir organizasyonun başarı veya başarısızlığının kendilerinden kaynaklandığı çeşitli örgütlerle, bu organizasyonla karşılıklı fayda sağlamaya dayalı ilişkileri örgütleyen bir entegrasyondur şeklinde yapılan tanım halkla ilişkiler alanının önemli yazarlarından Cutlip ve arkadaşlarının yaptığı bir tanımdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum