Lojistik Maliyetleri ve Raporlama 1 Deneme Sınavı Sorusu #1392734

I. Lojistik faaliyetlerin tamamı işletmeler tarafından yerine getirilmelidir.

II. Maliyet bilgisi gereksiniminde lojistik faaliyetlerin analiz edilmesi gerekir. 

III. Lojistik faaliyetlerin bir kısmı işletme tarafından, diğer bir kısmı dış kaynak kullanarak başka işletmelerden sağlanabilir.

IV. Lojistik faaliyetlerin işletme ve dış kaynaklar tarafından sağlandığı durumlarda maliyet bilgisine gereksinim duyulur.

Lojistik maliyet bilgisine duyulan gereksinim ile ilgili yukarıdakilerden hangileri doğrudur?


II, III ve IV

I, II ve III

I, III ve IV

II ve III

I, II, III ve  IV


Yanıt Açıklaması:

LOJİSTİK MALİYET BİLGİSİNE DUYULAN GEREKSİNİM
Günümüz küresel rekabet ortamında işletmeler veya markalardan ziyade tedarik zincirleri birbirleri ile rekabet etmektedirler. Günümüzde, işletmeler ne kadar güçlü, hızlı, etkili ve verimli çalışan bir tedarik zinciri içinde bulunuyorlarsa o derece varlıklarını sürdürme kabiliyetine sahiptirler. Tedarik zincir yönetiminin başarıya ulaşmasında en önemli unsur lojistik faaliyetlerin en uygun (optimum) maliyetle hızlı, verimli ve etkili bir şekilde yerine getirilmesidir. Lojistik faaliyetlerin tamamı işletmeler tarafından yerine getirilebileceği gibi, bir kısmı işletme tarafından, diğer bir kısmı dış kaynak kullanarak başka işletmelerden sağlanabilir. İşte bu noktada maliyet bilgisine gereksinim duyulur. Acaba hangi lojistik faaliyetler işletme tarafından gerçekleştirilecek, hangi faaliyetler dış kaynak kullanılarak gerçekleştirilecektir? Bunun için lojistik faaliyetlerin analiz edilerek bu faaliyetlere ilişkin maliyetlerin tanımlanıp ayrı ayrı hesaplanması, lojistik faaliyetlere ilişkin maliyet analizlerinin yapılması gerekmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum