Lojistik Maliyetleri ve Raporlama 1 Deneme Sınavı Sorusu #809593

Aşağıda verilmiş olan muhasebe bilgi sistemi işlevlerine ilişkin eşleştirmelerden hangisi doğrudur?


Finansal bilgilerin saptanması - İşletme ile ilgili olarak saptanan finansal nitelikteki olay ve faaliyetler, tarih sırasına göre belirli esaslar çerçevesinde yevmiye defterine kaydedilmelidir.

Finansal olay veya faaliyetlerin kayıtlanması - İşletme ile ilgili finansal nitelikteki faaliyet ve olaylar; fiş, fatura vb. belgelere dayalı olmalıdır.

Finansal olay ve faaliyetlerin raporlanması - Muhasebe bilgi sisteminin bilgisayar ve yazılım programlarından yararlanılarak oluşturulması durumunda finansal nitelikteki veri ve bilgiler hem elektronik ortamda saklanmakta, hem de bu veri ve bilgilerin çıktıları alınarak arşivlenmektedir.

Finansal bilgilerin saklanması - Söz konusu işlem; bilanço (finansal durum tablosu), gelir tablosu, nakit akış tablosu, öz kaynak değişim tablosu gibi finansal tablolar aracılığıyla yapılmaktadır.

Finansal olay ve faaliyetlerin işlenmesi - Muhasebe sürecinde hesaplar aracılığıyla yevmiye defterine kayıtlanan ve büyük defterlerde sınıflandırılan, ham veri niteliğindeki olay ve faaliyetler, muhasebe bilgi sistemi tarafından, belli bir işlem sürecinden geçirilerek ihtiyaca uygun bilgiler haline getirilir.


Yanıt Açıklaması:
  • Finansal bilgilerin saptanması: İşletme ile ilgili finansal nitelikteki faaliyet ve olaylar; fiş, fatura vb. belgelere dayalı olmalıdır.
  • Finansal olay veya faaliyetlerin kayıtlanması: İşletme ile ilgili olarak saptanan finansal nitelikteki olay ve faaliyetler, tarih sırasına göre belirli esaslar çerçevesinde yevmiye defterine kaydedilmelidir.
  • Finansal olay ve faaliyetlerin işlenmesi: Muhasebe sürecinde hesaplar aracılığıyla yevmiye defterine kayıtlanan ve büyük defterlerde sınıflandırılan, ham veri niteliğindeki olay ve faaliyetler, muhasebe bilgi sistemi tarafından, belli bir işlem sürecinden geçirilerek ihtiyaca uygun bilgiler haline getirilir.
  • Finansal olay ve faaliyetlerin raporlanması: Raporlama; bilanço (finansal durum tablosu), gelir tablosu, nakit akış tablosu, öz kaynak değişim tablosu gibi finansal tablolar aracılığıyla yapılmaktadır.
  • Finansal bilgilerin saklanması: Muhasebe bilgi sisteminin bilgisayar ve yazılım programlarından yararlanılarak oluşturulması durumunda finansal nitelikteki veri ve bilgiler hem elektronik ortamda saklanmakta, hem de bu veri ve bilgilerin çıktıları alınarak arşivlenmektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum