Lojistik Planlama Ve Modelleme Deneme Sınavı Sorusu #1060656

İyi bir araç yükleme yazılımı özellikleriyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Oluşturulan yükleme planını, 3 boyutlu olarak görsel şekilde vermelidir. Çok iyi yapılan bir planlamayı, görsel çıktı olmadan araca uygulamak mümkün olmayabilir. Sürücüye ve yükleme yapan operatöre görsel bir yükleme planı verilerek hatalı yüklemelerin önüne geçilir.

Kamyon, tır, konteynır, uçak gibi farklı taşıma araçlarına yükleme yapabilmelidir. Konteyner, tır gibi kara taşıma araçları dikdörtgen gibi köşelidir, buna karşılık uçak gövdesinin yuvarlak olması, dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Yavaş bir şekilde sonuç üretebilmelidir. Kısa süre çalışarak çok iyi sonuç üreten bir yazılım, günlük işleyişi yavaşlatacağı için kullanışlı olmayabilir.

Yükün üzerine başka bir yük konulması, yükün başka bir yükün üstüne konulması, ters ya da yan yüklenebilme durumları gibi farklı alternatifleri değerlendirmelidir.

Birden fazla noktada yükleme ya da boşaltma yapılacak ise yüklerin hangi sırada yüklenmesi gerektiğini dikkate almalıdır.


Yanıt Açıklaması:

İyi bir araç yükleme yazılımı izleyen özelliklere sahip olmalıdır,
• Oluşturulan yükleme planını, 3 boyutlu olarak görsel şekilde vermelidir. Çok iyi yapılan bir planlamayı, görsel çıktı olmadan araca uygulamak mümkün olmayabilir. Sürücüye ve yükleme yapan operatöre görsel bir yükleme planı verilerek hatalı yüklemelerin önüne geçilir.
• Kamyon, tır, konteynır, uçak gibi farklı taşıma araçlarına yükleme yapabilmelidir. Konteyner, tır gibi kara taşıma araçları dikdörtgen gibi köşelidir, buna karşılık uçak gövdesinin yuvarlak olması, dikkat edilmesi gereken bir konudur.
• Hızlı bir şekilde sonuç üretebilmelidir. Uzun süre çalışarak çok iyi sonuç üreten bir yazılım, günlük işleyişi yavaşlatacağı için kullanışlı olmayabilir.
• Yükün üzerine başka bir yük konulması, yükün başka bir yükün üstüne konulması, ters ya da yan yüklenebilme durumları gibi farklı alternatifleri değerlendirmelidir.
• Birden fazla noktada yükleme ya da boşaltma yapılacak ise yüklerin hangi sırada yüklenmesi gerektiğini dikkate almalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum