Lojistikte Coğrafi Bilgi Sistemleri Kullanımı Deneme Sınavı Sorusu #368809

Aşağıdakilerin hangisi araç takip sistemlerinin filo yönetimine sağladığı katkılardan biri değildir?


Araçların konum bilgisinin yanı sıra taşıdığı ürünlerin  içerikleri konusunda da     bilgi         sağlayan sistemler sayesinde olası teslimat değişiklikleri için esneklik sağlanabilir.

Filodaki araçların belirli      bir           zaman   aralığında             kat          ettiği       mesafenin,            belirli      bir konumdaki hızının takibi ile araç filolarının etkin yönetilmesi ve iş gücünün en uygun şekilde kullanılması sağlanabilir.

Farklı iletişim   standartlarının     kullanılması         ile            araçların mevcut  konumları             ve            tahmini varış süreleri hakkında hem işletmelere hem de istenildiği takdirde müşterilere otomatik bilgi aktarımı sağlanabilir.

Araç ve sürücü ile her an iletişim kurulması ile acil ve beklenmedik durumlarda müdahale edilmesi kolaylaşır. Araç takip sistemleri bu kapsamda yeniden rotalamaya destek bilgiler sağlar.

Değerli ürünlerin çalınmasında bu sistemler devre dışı kalmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Değerli ve tehlikeli ürünlerin takibi yapılarak çalınma, hasar vb. Durumlarda sinyaller yardımıyla bilgi alınarak müdahale edilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum