Mağaza Atmosferi Deneme Sınavı Sorusu #590722

1. Izgara düzeninde sanal mağazalarda müşteriler istedikleri  ürüne ulaşabilmek için belirli bir rotayı izlemeye zorlanırlar. 

2. Serbest düzende, müşteri istediği ürüne ulaşmak için sanal mağazada yer alan arama motorundan faydalanabilir.

3. Yarış pisti düzeninde müşteriler istedikleri ürüne ulaşmak için belirli bir hiyerarşik yapıda sitede gezinirler.

Yukarıda sanal mağazalarda kullanılan mağaza içi yerleşim düzeni çeşitleriyle ilgili olarak verilenlerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız 1

Yalnız 2

Yalnız 3

1 ve 2

2 ve 3


Yanıt Açıklaması:

Izgara düzeni ve yarış pisti düzeni ile ilgili verilen bilgiler yanlıştır. Izgara düzeninde müşteriler istedikleri ürüne ulaşmak için belirli bir hiyerarşik yapıda sitede gezinirler (örneğin, ürün sınıfı- ürün alt sınıfı-nihai ürün). Yarış pisti düzeninde sanal mağazalarda müşteriler istedikleri  ürüne ulaşabilmek için belirli bir rotayı izlemeye zorlanırlar. Her bir sayfaya iki koridor konur ve müşterilerin bu iki koridordan birin seçerek bir sonraki sayfaya geçmesi sağlanır.  Serbest düzende ise müşteri istediği ürüne hemen ulaşır. Serbest düzen kullanılan bir sitede müşteri istediği ürüne ulaşmak için ya sanal mağazada yer alan arama motorundan faydalanır ya da her sayfada daimi olarak yer alan ürünün üzerini tıklar. Doğru cevap B'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum